Bāru industrijas aktualitātes

Mūsdienās visu nosaka jaunākās aktualitātes un modes tendences, ne tikai apģērbu un dizaina industrijās, bet arī bāru industrijā. Tikai tie bāri, kas apmeklētājiem var piedāvāt ko jaunu un nepārtraukti seko līdzi laikam, spēj piesaistīt klientus vairāku gadu garumā un saglabāt savu popularitāti. Lai zinātu, kas ir aktuāli pašlaik, izveidojām saraktu ar jaunākajām bāru industrijas modes tendencēm, ko pamazām pārņem bāri visā pasaulē.

1. Vietējo produktu izmantošana
Restorānu industrijā vietējo produktu izmantošana jeb tā saucamā farm-to-table ideoloģija nav nekas jauns, taču nu tas ienācis arī bāru industrijā izveidojot farm-to-shaker ideoloģiju. Svaigi, gardi kokteiļi, kas gatavoti no vietējiem produktiem ir ļoti iecienīti. Kaut gan alkoholiskie kokteiļi paši par sevi netiek uzskatīti par veselīgiem, tomēr arī bāru industrija cenšas iekļauties veselīgā dzīvesveida lauciņā, piedāvājot vitamīniem bagātus kokteiļus, kas gatavoti no bioloģiskiem, veselīgiem un pats galvenais, ļoti garšīgiem augļiem, dārzeņiem, ogām un pat ziediem.

2. Personalizēta viesu apkalpošana un izglītošana
Mūsdienās viesmīlības industrijā arvien lielāka nozīme tiek piešķirta tieši apkalpošanai un pieredzējuma gūšanai. Pat tad, ja dzērieni bārā ir izcili, tas var nebūt pietiekami, lai apmeklētāji būtu apmierināti. Viņi vēlas ne tikai saņemt pasūtījumu, bet arī izzināt dzērienus, saprast, ar kādiem ēdieniem vai uzkodām tie varētu iet kopā utt. Tāpat kā restorānos vīnzinim ir jāizglīto apmeklētāji, sniedzot īsu ievadkursu vīnu pasaulē, tāpat bārmenim ir jānodrošina personalizēta apkalpošana ikvienam klientam.

3. Sadarbība ar mazajiem alkohola ražotājiem
Tāpat kā ēdinu industrijā arī bāru industrijā ienāk gardēdība jeb dzērienu baudīšanas māksla. Tas nozīmē, ka dzēriens tiek izgaršots līdz vissīkākajām niansēm. Lai radītu šīs neparastās un interesantās garšu buķetes, bāri sadarbojas ar mazajiem alus darītājiem, nevis vienkārši izmanto lielo piegādātāju pakalpojumus. Mazo ražotāju alkohols jeb tā saucamie craft spirits ir garšas ziņā ļoti daudzveidīgi. Šīs atšķirības garšā rada katra brūvera īpašās dzēriena darīšanas metodes, kā arī izmantotās sastāvdaļas. Šāda alkohola izmantošana dzērienos ļauj radīt tiešām izsmalcinātus kokteiļus.

4. Savdabīgs interjers
Tomēr ar dzērieniem vien neviens bārs tālu netiks. Bāru industrija kļūst arvien izsmalcinātāka un arvien lielāka nozīme tiek piešķirta interjera dizainam. Tas, kādam tieši jābūt šim dizainam ir atkarīgs no katra bāra īpašnieka vēlmēm. Jo oriģinālāk un savdabīgāk, jo labāk. Mūsdienās popularitāti strauji gūst tieši tie bāri, kas izveido īpašu konceptu, ideoloģiju un pieskaņo tam savu interjeru. Cilvēki gaida ko jaunu un nebijušu, nevis tradicionālās bāra letes ar augstiem krēsliem un pieklusinātu apgaismojumu.

5. Reģionālo dzērienu izmantošana
Katrai valstij ir savas tradicionālās alkohola darīšanas tradīcijas. Piemēram, Francijai, Itālijai un daudzām citām zemēm ir senas vīna darīšanas tradīcijas. Skotijai visraksturīgākās ir viskija darīšanas tradīcijas. Latvijā un vēl daudzās citās valstīs tradicionālais dzēriens ir alus. Katra reģiona bāri cenšas piedāvāt sev raksturīgākos dzērienus. Protams, tos var pasniegt mūsdienīgā manierē un baudīt netradicionālos veidos.